Dinerlezing Jan Brokken: De Indië trilogie

Datum: dinsdag 12 december, 2023
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: De Klipper, Zwiggelte
De lezing begint om 20.00 uur. U bent welkom vanaf 19.30 uur. De kosten voor de lezing zijn € 12,50 per persoon. U kunt ook komen mee-eten met de schrijver in het sfeervolle restaurant van de Klipper. De prijs voor de lezing samen met het tweegangen diner is € 30 per persoon. Het diner wordt geserveerd om 18.30 uur. Graag aanwezig om 18.15 uur. Voor vragen over de lezing en/of het diner Het Logboek 0593-523985. Voor vragen over de reservering info@podiamiddendrenthe.nl

Jan Brokken ontving onlangs de prestigieuze Chatwin Lifetime Achievement Award voor zijn hele oeuvre. Hij schrijf al 40 jaar en heeft 35 boeken gepubliceerd.

Op 12 december komt hij ons vertellen over zijn Indië trilogie. Het laatste boek “De kampschilders” is een onvergetelijk aangrijpend verhaal dat laat zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

In ‘De Kampschilders’ vertelt Jan Brokken het verhaal van Willem en Maria Hofker en Rudolf Bonnet, die tijdens de Tweede Wereldoorlog in hetzelfde jappenkamp terechtkwamen als zijn vader Han en moeder Olga. Ingenieus verweeft hij hun verhalen. Brokken schetst het rijke culturele leven in de jaren dertig op Bali, waar kunstenaars uit de hele wereld naartoe trokken en geïnspireerd en betoverd werden door de Balinese cultuur. Aan die wereld kwam een eind toen de Tweede Wereldoorlog uitbrak. De voortdurende angst in het kamp maakt hij indringend invoelbaar, maar dit verhaal laat ook zien hoe kunst in onmenselijke omstandigheden een redding kan zijn.

Namens Het Logboek,

Hedika Schipper en Dirk Bosch