Dinerlezing Michiel Vos: Vos in de VS

Datum: dinsdag 11 juni, 2024
Aanvang: 20.00 uur
Locatie: De Klipper, Zwiggelte
De lezing begint om 20.00 uur. U bent welkom vanaf 19.30 uur. De kosten voor de lezing zijn € 12,50 per persoon. U kunt ook komen mee-eten met de schrijver in het sfeervolle restaurant van de Klipper. De prijs voor de lezing samen met het tweegangen diner is € 30 per persoon. Het diner wordt geserveerd om 18.30 uur. Graag aanwezig om 18.15 uur. Voor vragen over de lezing en/of het diner Het Logboek 0593-523985. Voor vragen over de reservering info@podiamiddendrenthe.nl

In de twintig jaar dat hij in de Verenigde Staten woont, heeft de bekende Amerika-correspondent Michiel Vos zich aangepast van een naïeve immigrant met romantische ideeën over zijn nieuwe land tot een burger die zijn geadopteerde vaderland een spiegel kan voorhouden.

In een poging de mythologie van zijn Nieuwe Wereld te ontrafelen, neemt Michiel ons mee naar the American way of life of wat daar nog van over is, en opent hij deuren naar het Amerikaanse establishment; hij ontmoet presidenten, popidolen, Hollywoodsterren en gewone, veelal boze Amerikanen. Aan de hand van smakelijke en humorvolle anekdotes beschrijft hij het Amerika van de 21ste eeuw.

Zijn ervaringen verschijnen op 21 mei in boekvorm: Vos in de VS.

Vos, getrouwd met Alexandra Pelosi (dochter van Nancy Pelosi, de eerste vrouwelijke voorzitter van het Huis van Afgevaardigden), woont sinds 2004 in de Verenigde Staten. In Nederland schuift hij regelmatig aan bij talkshows op de televisie en geeft hij ook op de radio zijn visie op de Verenigde Staten.