Dinerlezing Rinke van der Valle “Geen dag zonder Bach” in Zwiggelte

Datum: dinsdag 12 april, 2022
Aanvang: 18.30 uur
Locatie: De Klipper - Zwiggelte
De lezing begint om 20.00 uur. U bent welkom vanaf 19.45 uur. De kosten voor de lezing zijn € 12,50 per persoon. U kunt ook komen mee-eten met Rinke in het sfeervolle restaurant van de Klipper. De prijs voor de lezing samen met het tweegangen diner inclusief koffie of thee is € 30 per persoon. Het diner wordt geserveerd om 19.00 uur. Aanwezig 18.30 uur. Voor vragen over de lezing en/of het diner Het Logboek 0593-523985. Voor vragen over de reservering info@podiamiddendrenthe.nl

Dinsdag 12 april organiseert boekhandel Het Logboek i.s.m. Podia Midden Drenthe de lezing: “Geen dag zonder Bach.” Dit mede naar aanleiding van het verschijnen van het boek met deze titel van Rinke van der Valle uit Leek. En ook omdat in deze week veelvuldig de Matthäus-Passion uitgevoerd zal worden.

Geen dag zonder Bach, dat geldt voor veel Bachliefhebbers en zeker ook voor de vertolkers van zijn muziek. Johann Sebastian Bach wordt beschouwd als de grootste componist aller tijden.
Hoe komt het toch dat zich elk jaar zulke lange rijen vormen voor de Grote Kerk in Naarden om een uitvoering van de Matthäus-Passion bij te wonen? Hoe komt het dat zijn muziek zo vaak gespeeld wordt en dat zo veel mensen zijn muziek zo graag beluisteren? Kortom: wat is het geheim van de muziek van Bach?

Deze en andere vragen over Bach stelde Rinke van der Valle in zijn gesprekken met vijftien personen die bijna dagelijks met Bachs muziek bezig zijn. Gerenommeerde dirigenten als Ton Koopman en Jos van Veldhoven, schrijver Maarten ’t Hart, Bachbiograaf Christoph Wolff, zanger Peter Kooij en organist Leo van Doeselaar vertellen wat de muziek van Bach voor hen betekent. Tezamen met de verhalen van andere Bachliefhebbers die in dit boek aan het woord komen, ontstaat een caleidoscopisch beeld van een geniale componist die met zijn muziek zoveel mensen recht in het hart raakt.