Film Blinded by the Light in Beilen

Datum: maandag 17 februari, 2020
Aanvang: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Rooie Kater- Beilen
U bent welkom vanaf 19.30 uur. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064. U kunt vooraf ook komen genieten van een speciaal filmmenu. Hoofdgerechten kosten ongeveer € 15 inclusief een gratis dessert. Reserveren is vereist beilen@derooiekater.nl of bel 0593-565812.

Gebaseerd op ‘Greeting from Bury Park’, de memoires van Sarfraz Manzoor. Groot-Brittannië, de jaren 80. Moslimjongen Javid vindt op een dag een cassettebandje met muziek van Bruce Springsteen. Hij raakt gefascineerd door de zanger en dankzij de muziek van Springsteen leert Javid zichzelf en zijn familieleden beter kennen. Voor hem is de muziek de uitlaatklep om met zijn eigen unieke stem uiting te geven aan de dingen waar hij van droomt.

Stefan Raatgever in het Parool:

Blinded by the Light is vooral een aanstekelijk feelgoodrelaas over het vinden van de beat van je leven. In het deprimerende Engeland onder Margaret Thatcher worstelt de schuchtere Pakistaanse tiener Javed met de verwachtingen van zijn dominante vader. Hij schrijft gedichten, verlangt naar feestjes en meisjes en raakt er dankzij de muziek van Springsteen van overtuigd dat zijn mogelijkheden verder reiken dan wat zijn pa voor hem bedenkt.
Het zijn mogelijke ingrediënten voor een rauw sociaal-realistisch drama, maar Blinded by the Light is vooral een lieve film. Eentje in een fraai jarentachtigdecor bovendien. Maar er is meer te zien in dit neongekleurde eightiessprookje: de vrolijk makende chemie tussen hoofd­rolspeler Viveik Kalra en het meisje van zijn dromen, gespeeld door Nell Williams bijvoorbeeld. En te luisteren natuurlijk. Naar heel veel Springsteen, en naar andere ­jarentachtigkrakers als Lessons in Love van Level 42.

Voor wie opgroeide in de alternatieve jaren negentig is Blinded by the Light ongetwijfeld een gruwel, maar ieder ander ziet zijn humeur zonder enige twijfel met enkele graden opwarmen.

UK, Drama/Komedie, 2019, 118 minuten