Film De Veroordeling in Beilen

Datum: maandag 21 februari, 2022
Aanvang: 20.00 - 22.30 uur
Locatie: Stefanuskerk- Beilen
U bent welkom vanaf 19.30 uur. De coronameetregelen van de overheid zijn waarschijnlijk nog van kracht, dus u heeft en corona check QR-code nodig om de film bij te wonen. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064.

“What If Fake News Becomes Your Reality”

Televisiejournalist Bas Haan (Fedja van Huêt) creëert zijn eigen monster wanneer hij in zijn onderzoek naar de Deventer moordzaak steeds meer in het kamp wordt gezogen van degenen die ‘de klusjesman’ van moord beschuldigen. Een media-hetze is het gevolg waardoor het leven van de klusjesman en zijn vrouw verandert in een ware nachtmerrie. Onthutst door deze ‘trial by media’ besluit Bas de complotten te bestrijden met de feiten, maar tot zijn frustratie blijkt de beeldvorming sterker dan de werkelijkheid. Is er iemand ten onrechte veroordeeld door de rechter of is er juist sprake van een onschuldig slachtoffer?

Intelligent, belangrijk en soms woestmakend (vooral als het gaat om de diverse talkshows, die maar hijgend achter De Hond bleven aanlopen). Bekroond met vier gouden kalveren!

Nederland, Drama/Biografie, 2021, 130 minuten