Film met buffet: Le Pot-au-feu

Datum: vrijdag 14 juni, 2024
Aanvang: 18:00 - 22:00
Locatie: Stefanuskerk, Beilen
Ontvangst om 18:00 uur. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064.

Stichting Podia Midden-Drenthe en Stichting Stefanuskerk Beilen organiseren samen op vrijdag 14 juni in de Stefanuskerk Beilen de Franstalige film “Le-Pot-au-Feu”. Tot voor kort draaide deze film met succes in de bioscopen. Het is een romantisch-culinaire film, die deze avond in twee delen wordt vertoond. Voor het eerste gedeelte van de film en tussen deel 1 en deel 2 en na afloop van de film kunnen bezoekers genieten van een 3-gangen buffet met Franse gerechten.

De aanvang van deze activiteit is om 18.00 uur en de kosten bedragen 39,50 persoon voor de film en het buffet, excl. drankjes. Een ieder krijgt voor het 3-gangen buffet een gereserveerde vaste plek toegewezen. Er kunnen maximaal 60 bezoekers deelnemen aan deze avond, dus vroegtijdige reservering is gewenst, vol=vol.

Over de film: Het verhaal speelt omstreeks 1855. Juliette Binoche schittert als Eugénie, chef-kok voor fijnproever en kasteelheer Dodin Bouffant (Benoît Magimel). Hun samenwerking resulteert in gerechten die de meest illustere chef-koks ter wereld verbijsteren. In de loop der jaren ontstaat vanuit hun wederzijdse passie voor het koken een romantische relatie. Maar Eugénie hecht waarde aan haar vrijheid en heeft nooit de wens gehad om met Dodin te trouwen. Dus besluit hij iets te doen wat hij nog nooit eerder heeft gedaan: voor haar koken.