Film Monos in Westerbork is afgelast ivm corona

Datum: woensdag 07 oktober, 2020
Aanvang: 19.00 - 20.30 uur Dit is een gewijzigde tijd ivm. corona. We moeten de zaal verlaten voor 22.00 uur
Locatie: Meursinge - Westerbork
U bent welkom vanaf 18.30 uur. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064. U kunt vooraf aan de film genieten van het speciale filmmenu: kies een van de plates voor slechts € 15. Reserveren is vereist: reserveren@restaurantdeturfsteker.nl of bel 0593-331111.

Monos sleurt je mee in een overweldigend avontuur gedrenkt in rauwe emoties en weelderige natuur. Een genadeloos, wild verhaal over leiderschap, afbrokkelende controle en overlevingsdrang aan de grenzen van de beschaafde wereld.

Acht tienerguerilla’s houden de wacht bij een gegijzelde Amerikaanse dokter en een melkkoe. Wat aanvankelijk een spel lijkt, verandert door een onverwachte gebeurtenis in een mythische overlevingsstrijd. Voor de tienersoldaten op een Zuid-Amerikaanse hoogvlakte is hun opdracht aanvankelijk een soort feestje. De jonge rebellen lachen en stoeien en er hangt seksuele spanning in de lucht. Maar als hun melkkoe sterft en hun Amerikaanse gijzelaar probeert te ontsnappen, neemt het avontuur een grimmige wending. Deze mythische, wilde thriller over leiderschap en overlevingsdrang in een bijna buitenaards landschap is al vergeleken met Lord of the Flies en Apocalypse Now.

Op Sundance onderscheiden met een Special Jury Award.

Colombia, Thriller, Oorlog, 2019, 103 minuten