Film Nr. 10 in Westerbork

Datum: donderdag 07 april, 2022
Aanvang: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Meursinge - Westerbork
U bent welkom vanaf 19.30 uur. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064. U kunt vooraf aan de film gezellig komen eten in restaurant de Turfsteker. Als bezoeker van de film krijgt u dan 15% korting op uw gehele rekening op vertoon van uw ticket. Reserveren is vereist: reserveren@restaurantdeturfsteker.nl of bel 0593-331111.

– Er is niets veranderd, de wereld is nog steeds hetzelfde.
Ga de straat uit, om de hoek,
en alles is zoals het vroeger was.
Of gek genoeg heel anders. –

Na BORGMAN en SCHNEIDER VS. BAX is Nr. 10 de nieuwe speelfilm van Alex van Warmerdam. Een thriller met elementen van een zwarte komedie.

Günter, als vierjarig kind gevonden in de Duitse bossen, groeit op in een pleeggezin. Vier decennia later is zijn leven normaal: hij verdient de kost als toneelacteur, brengt tijd door met zijn dochter Lizzy en heeft een verhouding met een getrouwde vrouw. Hij begint zich pas iets af te vragen over zijn afkomst als een vreemde man op een brug slechts één woord in zijn oor fluistert.

De belangrijkste rollen in Nr. 10 worden gespeeld door Tom Dewispelaere, Frieda Barnhard, Hans Kesting, Anniek Pheifer, Dirk Böhling, Mandela Wee Wee, Richard Gonlag, Gene Bervoets en Pierre Bokma.

  • ‘Een voortreffelijk jubileum’ – NRC
  • ‘Overrompelend totaalkunstwerk’ – Het Parool
  • ‘Nr. 10 slaat wel héél onvermoede richtingen in, terwijl de film toch ook naadloos in Van Warmerdams oeuvre past’ – De Filmkrant
  • ‘Stel geen vragen, zak weg in je stoel en laat de abstracte alledaagsheid van Nr. 10 over je heen walsen’ – Cineville

Nederland, Thriller, Zwarte comedie, 2020, 100 minuten