Film Shadow dancer in Beilen

Datum: maandag 21 september, 2020
Aanvang: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Rooie Kater- Beilen
U bent welkom vanaf 19.30 uur. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064. U kunt vooraf ook komen genieten van een speciaal filmmenu. Hoofdgerechten kosten ongeveer € 15 inclusief een gratis dessert. Reserveren is vereist beilen@derooiekater.nl of bel 0593-565812.

“Collette McVeigh – Mother, Daughter, Sister, Spy.”. Colette McVeigh: weduwe, moeder, terroriste. Ze is een vrouw die altijd voor de Republikeinse zaak heeft geleefd. Haar beide broers zijn op hoog niveau bij het IRA actief, haar echtgenoot is gedood door de Britse geheime dienst. Nu is ze een informante van de MI5. Colette werd gearresteerd toen ze een bomaanslag plande in Londen. Ze kreeg twee keuzes: spreken en haar kinderen terugzien, of zwijgen en de rest van haar leven achter tralies toezien hoe haar kinderen opgroeien.

De personages voelen echt en je gaat met ze meeleven, je begrijpt hun beweegredenen. Colette is niet de meedogenloze terroriste die je wellicht verwacht maar een vrouw die alles voor haar kind doet in een omgeving die ze waarschijnlijk zelf ook niet ideaal acht. De IRA is haar familie geworden, maar haar echte familie blijkt al snel een stuk belangrijker in haar leven als niet alles op rolletjes loopt.

Verenigd Koninkrijk, Drama/Thriller, 2012, 142 minuten