Film “Vele hemels boven de zevende” in Bibliotheek Westerbork

Datum: donderdag 02 maart, 2023
Aanvang: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Bibliotheek - Westerbork
U bent welkom vanaf 19.45 uur. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064.

Eva staat altijd klaar om de wereld te redden. Ze is een rots in de branding voor haar puberende nichtje, haar ruziënde ouders en haar dolverliefde zus. Ze is kampioen in geven, behalve aan zichzelf. Want achter haar brede glimlach en overdosis begrip, groeit een knagende eenzaamheid.

Vele hemels boven de zevende laat zien hoe iedereen – van meisjes van twaalf tot mannen van zeventig – kunnen worstelen met de liefde, eenzaamheid en de eindigheid van het leven. Het is bijzonder dat juist normale mensen de hoofdrol spelen in dit verhaal, omdat dat het zo herkenbaar maakt. Je kunt je met ieder van de personen identificeren en begrijpt hun vraagstukken en twijfels. Dit maakt van Vele hemels boven de zevende een film die je bijblijft, omdat het problemen aankaart die zich in meerdere periodes van een mensenleven voordoen.

De film won in 2017 de publieksprijs op het Leiden International Film Festival. In 2018 werd Viviane De Muynck genomineerd voor de Ensor voor beste actrice en Spinvis voor de Ensor voor beste muziek. De film is gebaseerd op de gelijknamige debuutroman van Griet Op de Beeck.

België, drama, 2017, 119 minuten