Film Waiting for Happiness in Beilen is uitgesteld vanwege Corona

Datum: maandag 16 maart, 2020
Aanvang: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Rooie Kater- Beilen
U bent welkom vanaf 19.30 uur. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064. U kunt vooraf ook komen genieten van een speciaal filmmenu. Hoofdgerechten kosten ongeveer € 15 inclusief een gratis dessert. Reserveren is vereist beilen@derooiekater.nl of bel 0593-565812.

Heremakono (Waiting for Happiness) speelt zich af in Nouadhibou, Mauritanië, een doorreisoord voor al die mensen die van Afrika naar Europa willen. De stad is één groot ‘wachten op geluk’ (Heremakono). Regisseur Abderrahmane Sissako laat zien dat het vooral wachten is en weinig geluk. Een tussenland waarin wordt gedaan alsof er geleefd wordt. Ook Abdallah wil weg, een student op weg naar dat Europa dat alleen in de hoofden van mensen bestaat. Maar eerst bezoekt hij nog zijn moeder. Hij lijkt er niet meer te passen, in Nouadhibou, spreekt de taal niet eens. Maar stilaan verandert er iets.
Regisseur Abderrahmane Sissako kreeg op het filmfestival van Cannes de Critici-prijs ‘voor de uitmuntende poëtische verbeelding van de emotionele en humoristische complicaties die zomaar in een simpel leven kunnen ontstaan’..

Frans Mauretanië, Drama/Music, 2002, 90 minuten