Film White Material in Beilen

Datum: maandag 15 november, 2021
Aanvang: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Stefanuskerk- Beilen
U bent welkom vanaf 19.45 uur. De coronameetregelen van de overheid zijn van kracht, dus u heeft en corona check QR-code nodig om de film bij te wonen. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064.

De in Afrika opgegroeide Claire Denis keert met deze film terug naar het continent waar ook haar debuut Chocolat (1988) zich afspeelde. Deze keer draait het om een Franse plantage-eigenares (Isabelle Huppert) in een land dat steeds verder uiteenvalt door een gewelddadige burgeroorlog. De koppige Maria negeert waarschuwingen over een naderend rebellenleger met kindsoldaten en wil koste wat kost de koffieplantage draaiend houden, ook al zijn de arbeiders op de plantage al gevlucht. Het is het verhaal van een vrouw die vindt dat zij daar op haar plek is, terwijl veel Afrikanen haar zien als een buitenstaander, een ongewenst overblijfsel van het Europese kolonialisme.

De in Afrika geboren Denis (35 rhums) weeft allerlei gebeurtenissen tot een groots drama. Goed spel, natuurlijk van Huppert, maar ook van De Bankolé als rebellenleider Le Boxeur, en zelfs van Lambert als de ex-echtgenoot die de plantage probeert te verkopen. De beelden van kindsoldaten gaan door merg en been.

Frankrijk, Drama, 2009, 106 minuten