Filmweekend 21-23 aug: Il papa di Giovanna

Datum: zondag 23 augustus, 2020
Aanvang: 16.30 - 18.15 uur
Locatie: Meursinge - Westerbork
U kunt na de film genieten van het speciale filmmenu. Kies een van de normale plates (€ 12,75 of € 13,75) en ontvang een extra korting van 15% op vertoon van uw filmkaartje. Reserveren is vereist: reserveren@restaurantdeturfsteker.nl of bel 0593-331111.

Il papà di Giovanna is een Italiaanse historische dramafilm uit 2008 onder regie van Pupi Avati. De film werd op het Filmfestival van Venetië 2008 genomineerd voor de Gouden Leeuw en kreeg er de prijzen voor beste acteur, beste mannelijke acteur (beide voor Silvio Orlando) en de ‘kleine gouden leeuw’ daadwerkelijk toegekend. Daarnaast werd de film genomineerd voor onder meer vier Premi David di Donatello, waarvan het die voor beste actrice (Alba Rohrwacher) won.

Als blijkt dat Micheles fragiele dochter geen vriend heeft terwijl alle meisjes van haar leeftijd die al wel hebben, besluit hij toneel te spelen. Het is erbarmelijk om te zien dat hij doet alsof de knappe jongen die hen net voorbijliep de fletse Giovanna van top tot teen gadesloeg. Moeder Delia ziet waar haar wanhopige man mee bezig is en waarschuwt dat hij hun dochter nog labieler zal maken. Maar Michele weet van geen ophouden en koopt een schooljongen om om wat meer met Giovanna om te gaan. Dat hij hiermee indirect een moord veroorzaakt, had hij nooit kunnen bedenken.

Italië, Drama, 2008, 104 minuten