Filmweekend 21-23 aug: Un beau soleil interieur

Datum: zaterdag 22 augustus, 2020
Aanvang: 20.00 - 21.40 uur
Locatie: Meursinge - Westerbork
U kunt vooraf aan de film genieten van het speciale filmmenu. Kies een van de normale plates (€ 12,75 of € 13,75) en ontvang een extra korting van 15% op vertoon van uw filmkaartje. Reserveren is vereist: reserveren@restaurantdeturfsteker.nl of bel 0593-331111.

‘Dit is perfectie’, zo schreef Trouw in een 5-sterren recensie over UN BEAU SOLEIL INTÉRIEUR. In deze tragikomedie van Claire Denis is Juliette Binoche op zoek naar de ware liefde. Als kritische én wispelturige 50-plusser blijkt dat echter geen sinecure.

Isabelle is succesvol met haar werk als kunstschilder, maar privé blijkt het een ander verhaal. Ze is pas gescheiden en stort zich als dolende single van de ene in de andere liefdesaffaire, zoekend naar de man met wie ze de rest van haar leven zou willen delen. Tot een serieuze relatie wil het echter maar niet komen. De ene love-interest is te jong, de ander getrouwd, weer een ander onuitstaanbaar, enzovoorts. We zien – en horen – ze allemaal langskomen, want gepráát wordt er in deze Franse film. Maar wat wil Isabelle zelf nou eigenlijk écht?

Zowel regisseur Denis als hoofdrolspeelster Binoche draaien al sinds midden jaren tachtig mee in de filmwereld – beiden met veel succes. Opvallend genoeg is UN BEAU SOLEIL INTÉRIEUR hun eerste samenwerking en die viel afgelopen voorjaar bijna als vanzelfsprekend in de prijzen in Cannes. ‘Een tamelijk geniale film.

Frankrijk, Drama/Komedie/Romantiek, 2017, 94 minuten