Havelaar, the Musical in Beilen is afgelast ivm corona

Datum: donderdag 29 oktober, 2020
Aanvang: 19.30 - 21.00 uur
Locatie: Zalencentrum Het Valkenhof - Beilen
De musical begint om 19.30 uur. U bent welkom vanaf 19.00 uur. De kosten voor de musical zijn € 8,50 per persoon. Natuurlijk houden we rekening met de coronaregels. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064

“Ter ere van de tweehonderdste verjaardag van Multatuli presenteert Studio26 in samenwerking met Stichting Kunst in Beweging de voorstelling: `Havelaar de musical´.

De voorstelling is naar Beilen gehaald door de werkgroep Fairtrade van de Gemeente Midden-Drenthe in het kader van de Fairtradeweek van 24 oktober tot 2 november 2020.

Het verhaal is gebaseerd op één van de bekendste boeken uit de Nederlandse literatuur: Max Havelaar, of de koffijveilingen der Nederlandsche handelsmaatschappij.

In deze voorstelling worden koloniale misstanden in Nederlands Indië op vertellende en beeldende wijze gespeeld. De voorstelling wordt ingeleid door drie vertellers die het publiek een waargebeurd verhaal willen vertellen. De drie vertellers transformeren gedurende de voorstelling naar alle personages uit het boek. We maken onder andere kennis met Batavus Droogstoppel, de Regent van Lebak, Saïdja en Adinda en natuurlijk ook met Max Havelaar zelf.

Tijdens de voorstelling zult u te maken krijgen met onderwerpen als afpersing, uitbuiting, liefde, geld en macht. Ook zult u merken dat deze onderwerpen nog erg actueel zijn.

Deze theaterproductie is een prachtig eerbetoon aan één van Nederlands grootste schrijvers en is nu te zien in verschillende theaters in Nederland.