Muziek Het Gebint Kwintet “Baisez moi – Kus me”, Bovensmilde

Datum: zondag 09 oktober, 2022
Aanvang: 15.00 - 16.00 uur
Locatie: Waterstaatskerk, Hoofdweg 186, 9421 PD Bovensmilde
De voorstelling begint om 15.00 uur. U bent welkom vanaf 14.45 uur. U kunt reserveren door € 10,00 (tot en met 16 jaar gratis) over te maken op rekeningnummer NL16 RABO 0331 7808 95 t.n.v. Stichting Cultuur Podium Bovensmilde ovv uw email-adres en dd. 9 oktober. Het Gebint Kwintet.

Met een poëtisch concert presenteert Het Gebint Kwintet composities van Josquin des Prez en Spoken Word als hedendaagse reacties daarop. Dit eerbetoon aan de componist komt 501 jaar na zijn overlijden.

De componist leeft in de periode dat de pest in Europa veel slachtoffers maakt en lange tijd het dagelijks leven beheerst. Zijn composities getuigen van zijn liefde voor het leven van Jezus en zijn moeder Maria. Josquin componeert in de traditie van eenstemmige gregoriaanse gezangen. Hij vervolmaakt in een geheel eigen stijl deze liederen tot bouwwerken met verschillende zanglijnen waarbij elke stem even belangrijk is.
Het Gebint Kwintet brengt een keuze uit zijn vijfstemmig repertoire en plaatst deze composities in de huidige tijd door afwisseling met spoken word. De spoken wordteksten zijn geschreven door Sarah Pelupessy en Peter Veen. Ze worden door Sarah ten gehore gebracht.

De voorstelling duurt ruim een uur.

Het Gebint Kwintet bestaat uit:

  • Corin Tholen ( sopraan)
  • Hiltje Kamminga (alt)
  • Karel Eggen (tenor)
  • Peter Naaktgeboren (tenor)
  • Peter Roelofsz (bas)

SPOKEN WORD ARTIST: Sarah Pelupessy

Regie: Minou Otten

Teksten: Peter Veen, Sarah Pelupessy en Remco Campert