Openingsfilm Filmhuis Midden-Drenthe in Westerbork

Datum: woensdag 02 oktober, 2019
Aanvang: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Meursinge - Westerbork
U bent welkom vanaf 19.30 uur. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064. U kunt vooraf lekker genieten van het speciale filmmenu. Kies een van de normale plates (€ 12,75 of € 13,75) en ontvang een extra korting van 15% op vertoon van uw filmkaartje. Reserveren is vereist: reserveren@restaurantdeturfsteker.nl of bel 0593-331111.

La La Land is de spetterende openingsfilm van het nieuwe filmhuis van Podia Midden-Drenthe bij Meursinge in Westerbork. Muziek, dans en schitterend acteerwerk door Emma Stone en Ryan Gosling. Voorafgaand is er een officiële opening door Wethouder Bouwman.

La la land is een Amerikaanse romantische dramedy-musicalfilm uit 2016, geschreven en geregisseerd door Damien Chazelle. De film ging op 31 augustus in première op het filmfestival van Venetië. De film behaalde een recordaantal Oscarnominaties. In totaal ontving de film 14 nominaties, evenveel als All About Eve (1950) en Titanic (1997). Daarmee is de film gedeeld recordhouder. Zes Oscars werden gewonnen.

Mia is een serveerster met de droom om actrice te worden, maar ondanks de talloze audities die ze doet, heeft ze geen succes. Jazzmuzikant Sebastian droomt van een eigen club. Ze ontmoeten elkaar een paar keer toevallig en worden verliefd. Ze proberen elkaar te stimuleren hun dromen waar te maken en met succes. Maar dit succes drijft hen ook geleidelijk uit elkaar.

De film springt vijf jaar vooruit. Mia is nu getrouwd met een andere man en heeft een dochtertje. Toevallig komen Mia en haar man langs een jazzclub en gaan er naar binnen. Sebastian blijkt er op te treden, het is zijn club. Nu volgt een droomscène, waarin Mia en Sebastian met elkaar verder zijn gegaan. Terug in de werkelijkheid kijken Mia en Sebastian elkaar nog aan zonder iets te zeggen, waarna Mia vertrekt met haar man.

De film is bekend vanwege de vijf minuten durende openingsscène waarin een muzieknummer wordt gezongen op de snelweg. Chazelle lichtte toe dat er daadwerkelijk op een afgezet stuk snelweg werd gedraaid: “We hebben de scène een keer of twintig gedraaid. Het is me niet gelukt één shot in zijn geheel te gebruiken, er zitten stiekem een paar ‘cuts’ in het nummer. Maar het is wel een lied geworden dat het publiek meteen meesleurt in het verhaal.”

Verenigde Staten, Muziek / Romantiek, 126 minuten