Over ons

Welkom op de website van de stichting Podia Midden-Drenthe.

Wij zijn het bestuur:

Van links naar rechts:

Penningmeester Johan Hilhorst: johanenhilda@hotmail.com
Voorzitter Otto Krediet: ottokrediet@gmail.com
Public Relations Astrid Ottes: ajottes@home.nl
Secretaris Minou Otten: minou@hetgebint.nl

Onze missie

We richten ons op het danwel zelf uitvoeren of laten uitvoeren van activiteiten gericht op de promotie van bestaande of innovatieve kunst en cultuur in zowel passieve als actieve zin binnen de gemeente Midden-Drenthe voor en door de inwoners.

Dit is ook verwoord in onze statuten. Hier kunt uw de belangrijkste punten lezen uit onze statuten.

Verder zijn we culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Kijk hier om de details van de beschikking in te zien.

Onze plannen

Deze website is de start van een nieuwe fase van de stichting.

Onze activiteiten tot nu toe waren maar beperkt succesvol.

Om echt structureel wat aan cultuur te gaan doen, hebben we een plan ontwikkeld om een “culturele agenda” voor Midden-Drenthe op te gaan zetten. Deze agenda biedt als start één culturele activiteit per week die we zelf gaan organiseren. Deze website is de officiële start van deze culturele agenda.

Dit idee is gebaseerd op de dinerlezingenserie die Boekhandel en Wereldwinkel Het Logboek nu al 9 jaar organiseert. Met de jaren wordt dit concept succesvoller en worden er ook regelmatig bekendere (en duurdere) sprekers aangetrokken. In principe is er één keer per maand een lezing vaak met schrijvers over een breed scala van onderwerpen: van geschiedenis, literatuur, politiek tot thema’s als geluk, natuur, voeding, muziek en ook Fairtrade. De combinatie met een etentje vooraf maakt het evenement speciaal en ook redelijk uniek. Bovendien is er een win-win situatie met de lokale horeca die het diner verzorgt. Het Logboek overweegt haar dinerlezingen in te brengen in een samenwerkingsverband met Podia Midden-Drenthe.

We willen als Podia Midden-Drenthe als onderdeel van dit idee een filmhuis oprichten. Dit gebeurt al op een heel beperkte schaal in de bibliotheken in de gemeente. Wij denken erover dit professioneler op te gaan zetten in een grotere en sfeervollere zaal met betere apparatuur voor het beeld en geluid. In plaats van het zoeken van een eigen ruimte willen we de filmavond organiseren in een horeca-gelegenheid in Beilen en Westerbork. Een combinatie met een diner of hapjes en drankjes tijdens of na de film behoort dan tot de mogelijkheden. Inmiddels hebben we dit gerealiseerd met de officiële opening op 4 oktober 2019.