Over ons

Welkom op de website van de stichting Podia Midden-Drenthe.

Wij zijn het bestuur:

Van links naar rechts:

Penningmeester Johan Hilhorst: johanenhilda@hotmail.com
Voorzitter Otto Krediet: ottokrediet@gmail.com
Public Relations Astrid Ottes: ajottes@home.nl
Secretaris Minou Otten: minou@hetgebint.nl

Onze missie

We richten ons op het danwel zelf uitvoeren of laten uitvoeren van activiteiten gericht op de promotie van bestaande of innovatieve kunst en cultuur in zowel passieve als actieve zin binnen de gemeente Midden-Drenthe voor en door de inwoners.

Dit is ook verwoord in onze statuten. Hier kunt uw de belangrijkste punten lezen uit onze statuten.

Verder zijn we culturele ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling). Kijk hier om de details van de beschikking in te zien.

Onze plannen

Deze website is de start van een nieuwe fase van de stichting.

Onze activiteiten tot 2018 waren maar beperkt succesvol.

Om echt structureel wat aan cultuur te gaan doen, hebben we een plan ontwikkeld om een “culturele agenda” voor Midden-Drenthe op te gaan zetten. Deze agenda biedt als start één culturele activiteit per week die we zelf gaan organiseren. Deze website is de officiële start van deze culturele agenda.

Dit idee is gebaseerd op de dinerlezingenserie die Boekhandel en Wereldwinkel Het Logboek al sinds 2010 organiseert. Met de jaren werd dit concept succesvoller en worden er ook regelmatig bekendere (en duurdere) sprekers aangetrokken. In principe is er één keer per maand een lezing vaak met schrijvers over een breed scala van onderwerpen: van geschiedenis, literatuur, politiek tot thema’s als geluk, natuur, voeding, muziek en ook Fairtrade. De combinatie met een etentje vooraf maakt het evenement speciaal en ook redelijk uniek. Bovendien is er een win-win situatie met de lokale horeca die het diner verzorgt. Het Logboek heeft haar dinerlezingen in 2019 ondergebracht in een samenwerkingsverband met Podia Midden-Drenthe.

Als Podia Midden-Drenthe hadden we het idee om een filmhuis op te richten. Dit gebeurde al op een heel beperkte schaal in de bibliotheken in de gemeente. Wij vonden dat dit professioneler opgezet moest worden in een grotere en sfeervollere zaal met betere apparatuur voor het beeld en geluid. In plaats van het zoeken van een eigen ruimte wilden we de filmavond organiseren in een horeca-gelegenheid in Beilen en Westerbork. Een combinatie met een diner of hapjes en drankjes tijdens of na de film behoort dan tot de mogelijkheden. Inmiddels hebben we dit gerealiseerd met de officiële opening op 4 oktober 2019. Uiteindelijk bleek de combinatie met horeca voor de ondernemers zelf toch niet voldoende op te leveren en organiseren we de filmavonden nu samen met de Stefanuskerk in Beilen en met de bibliotheek in Westerbork.

We nodigen andere culturele organisaties in Midden-Drenthe uit om gebruik te maken van onze culturele agenda.