Film The French Dispatch in Westerbork

Datum: donderdag 12 mei, 2022
Aanvang: 20.00 - 22.00 uur
Locatie: Meursinge - Westerbork
U bent welkom vanaf 19.30 uur. Voor vragen: info@podiamiddendrenthe.nl of 06-50743064. U kunt vooraf aan de film gezellig komen eten in restaurant de Turfsteker. Als bezoeker van de film krijgt u dan 15% korting op uw gehele rekening op vertoon van uw ticket. Reserveren is vereist: reserveren@restaurantdeturfsteker.nl of bel 0593-331111.

De uitbundige cinematografische wereld van Wes Anderson is voor elke filmliefhebber onmiddellijk herkenbaar. Met symmetrische composities, gebruik van kleurenpaletten, een ensemble van topacteurs en uiterst gedetailleerde sets brengt Anderson enigszins melancholische verhalen op een komische manier tot leven. In The French Dispatch is dit niet anders, met het verschil dat het met nog meer details een uiterst plezierig doolhof aan verhalen en sets is geworden. Met zijn nieuwste film weet Wes Anderson minstens drie volledige speelfilms in minder dan twee uur te maken. The French Dispatch bevat een ongekende rijkdom aan verwijzingen, stijlen, locaties, details en plezier.

‘The French Dispatch’ presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje gemaakt werd.

Let op: De film is zeer waarschijnlijk met een Engelse ondertiteling. De Nederlandse versie is nog niet beschikbaar op Blu-ray.

VS en Duitsland, Komedie, drama, musical, romantiek, 2021, 108 minuten